Hoppa till sidans innehåll

Jubileumsmarathon

18 JUL 2012 13:10
Två tappra löpare från klubben genomförde i lördags (14/7) ett marathonlopp i Stockholm. Både Nisse och Nicklas är nöjda med loppet.
  • Skapad: 18 JUL 2012 13:10

Till minne av OS i Stockholm 1912 arrangerades i lördags ett Jubileumsmarathon. Liksom marathonloppet för 100 år sedan under OS, startade deltagarna på Stockholm Stadion, sprang ut till Sollentuna för att runda minnesstenen och sedan tillbaka samma väg. Den totala sträckan är 40 075m, för så långt var ett marathon år 1912. I år kunde löparna välja mellan att springa i mål vid den distansen eller att ta ett extra varv på två kilometer för att komma upp i en riktig marathondistans. Över 10 000 löpare var anmälda till loppet till skillnad från OS för 100 år sedan då endast 69 stycken startade.

Nisse och Nicklas sprang båda två i lördags och trots att de inte var jättepositiva innan loppet utan bara "skulle ta sig runt" blev det bra tider för båda två. Nicklas slutade på 04:50:22 och Nisse på 04:24:56. Det var också första gången som Nisse sprang ett marathon.

På morgonen laddade grabbarna (gubbarna) upp med gröt och ostmackor. Ganska tidigt tog vi fyrans buss bort till Stadion och kikade på alla utklädda löpare. Många försökte föreställa löparna som sprang för 100 år sedan med gamla stiliga kläder och dukar på hucudet. Det var en folkfest, som alla andra lopp brukar vara, med musiker som spelar längs med väg och folk som bjuder på fika. Själv följde jag (Anders) med som coach och peppade klubbens marathonlöpare. Vi gick upp till Östermalms IP, ett stenkast bort, där de bytte om och vilade i solen ett tag. I högtalarna ropade man upp att startgrupp 2 skulle börja röra sig mot uppsamlingsplatsen, en plats strax utanför Östermalms IP, redan en timme innan de skulle starta. Grabbarna lämnade in sina väskor och gick bort till uppsamlingsplatsen. Därifrån skulle man slussas till Stadion och starten. Själv gick jag bort 2 km från Stadion för att hinna se dem, heja på dem och ta lite kort. Tyvärr fick jag inga kort, det gick alldeles för snabbt, men jag fick bilder på andra löpare! Efter loppet blev det Pizza i Västra Skogen centrum.

Bilder på löparna och på loppet finns i vår PixBox och på marathonfoto.com (Nisse, Nicklas).

Skribent: Anders Rosén

Sponsorer:

18321_mynt

 

 

 

 20 september 2020 Inställt
       Välkomna 2021

 

Naturpasset "Skoj på Hoj"
Årets Cykelorientering är avslutad och vinnarna ser du i nyhetslistan.

 

 

 

 På gång just nu:

Nu genomförs tävlingar, men med restriktioner pga pandemin. Läs vad som gäller på Eventor
Det finns även många träningsmöjligheter!
Tänk på att du ska vara helt frisk och hålla avstånd mellan deltagarna.

 

 

 

 

 

BroSö OK är en orienteringsklubb som verkar i Bromölla och Sölvesborgs kommun. Vi har regelbundna träningar som alla kan delta i. Är du nyfiken på att börja orientera eller vill du bara springa av dig? Kontakta oss på This is a mailto link eller dyk upp på en av våra träningar!

Postadress:
BroSö OK - Orientering
BroSö OK, Timansvägen 11
29435 Sölvesborg

Kontakt:
Tel: 0709104783
E-post: This is a mailto link

Se all info