Hoppa till sidans innehåll

47'e Lidingöloppet

25 SEP 2011 16:29
Tre BroSö-löpare tog sig igår över mållinjen när Lidingöloppet 2011 gick av staplen!
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2016 21:50

En mycket solig och väl tempererad septemberdag var det dags för årets Lidingölopp. "Bästa möjliga förutsättningarna" tycker Nisse. Förutom Nisse Rosén sprang även Nicklas Ingvarsson och Erik Ohliv. Målet för både Nisse och Nicklas var en tid på under tre timmar.

I början av loppet var det svårt att ta sig fram på grund av allt folk och ett tag blev man till och med stillastående, hörde jag efteråt.

Som åskådare fanns det gott om platser att heja fram de slitande löparna och efter 20 km hittade jag både Nicklas och Erik. 20km-markeringen sat strax innan en vätskekontroll följt av en uppförsbacke. Nicklas såg sliten ut inför den sista milen när han sprang förbi mig. Erik däremot, som kom en kvart senare, trippade fram som om han bara sprungit en kilometer.

Den fruktade Abborrbacken, 6 km innan mållinjen, var det dock ingen av BroSö-löparna som beklagade sig över efteråt. Tvärtom. Antagligen har de vant sig vid backarna (inte minst värstingbacken) på Ryssberget.

Bäst av de tre grabbarna var Nisse som avverkade de tre milen på 02:55:28. Tätt bakom kom Nicklas med tiden 02:59:14. Erik startade i startledet efter och hade en tid på 03:19:50 efter målgång.

Det värsta längs banan var saltgurkan tyckte Nicklas. Han kläckte även ur sig ett "Aldrig mer!" men om han håller det får vi se nästa år.

 

Resultaten från Lidingöloppet 2011 finns här

 

// Anders

Skribent: Anders Rosén

Sponsorer:

18321_mynt

 

 

 

 20 september 2020 Inställt
       Välkomna 2021

 

Naturpasset "Skoj på Hoj"
Årets Cykelorientering är avslutad och vinnarna ser du i nyhetslistan.

 

 

 

 På gång just nu:

Nu genomförs tävlingar, men med restriktioner pga pandemin. Läs vad som gäller på Eventor
Det finns även många träningsmöjligheter!
Tänk på att du ska vara helt frisk och hålla avstånd mellan deltagarna.

 

 

 

 

 

BroSö OK är en orienteringsklubb som verkar i Bromölla och Sölvesborgs kommun. Vi har regelbundna träningar som alla kan delta i. Är du nyfiken på att börja orientera eller vill du bara springa av dig? Kontakta oss på This is a mailto link eller dyk upp på en av våra träningar!

Postadress:
BroSö OK - Orientering
BroSö OK, Timansvägen 11
29435 Sölvesborg

Kontakt:
Tel: 0709104783
E-post: This is a mailto link

Se all info